Kuchenne wprawki Pauli, której często towarzyszy mama, brat bądź Jakub.
Blog > Komentarze do wpisu

Karkówka w marynacie

Mój mąż jest wspaniałą kucharką. Dzięki niemu upadł mój blog, ale za to jak ja jadam... Mniam. :)

Karkówka w marynacie

Co jest potrzebne?

Mięso

  • 5 kotletów z karkówki
  • 2 łyżki musztardy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pół cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka słodka do smaku
  • trochę oliwy

Ryż

  • woreczek ryżu
  • pół cebuli
  • oliwa do smażenia
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki

Sałatka

  • 1 pomidor
  • 1 zielona papryka
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • sok z cytryny, sól, pieprz

Co z tym zrobić?

Dzień wcześniej mięso marynujemy we wszystkich wymienionych składnikach, cebulę krojąc w półksiężyce, a czosnek zostawiając w ząbkach. Następnego dnia możemy wrzucić je w opiekacz albo na patelnię grillową.

Gotujemy woreczek ryżu, a w międzyczasie na patelni podsmażamy na oliwie cebulę skrojoną w kostkę i doprawiamy dwoma łyżeczkami curry. Gdy ryż się ugotuje, przesypujemy go na patelnię, mieszamy i podsmażamy przez kilka minut.

czwartek, 12 maja 2016, pluskotka
Tagi: karkówka

Polecane wpisy

Komentarze
2016/05/13 09:30:49
Taką karkówkę można śmiało wrzucić na grilla :) Super pomysł, zawsze tylko doprawiałam karkówkę, ale nigdy nie jadłam takiej w marynacie :)

Pozdrawiam z Mawi :)
-
2016/05/13 14:44:43
Mmmmm no to cudownie Paula!
Karkóweczka zapowiada się znakomicie po prostu.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Polskie Blogi Kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Akcja: Nie kradnij zdjęć!