Kuchenne wprawki Pauli, której często towarzyszy mama, brat bądź Jakub.

Zielnik Kuchenny - Podsumowanie - część 1

Zakończenie

Baranina, jagnięcina:

Jagnięcina z sosem miętowym - Italia od kuchni

Bułki, chleb, pieczywo:

Apulijskie miętowe pulpeciki z chleba - Italia od kuchni

Bułeczki czosnkoweRodzinka od kuchni

Chleb z kminkiem - Kuchnia na 5

Chleb z koperkiem na zakwasie - Filozofia smaku

Czosnkowe bagietkiDomi w kuchni

Czosnkowe chlebkiPara-buch!

Focaccia z ziołami i cheddarem - kuchenne fascynacje

Koperkowe bułeczki z nadzieniem - Rodzinka od kuchni

Orkiszowy chleb razowy na zielonej herbacie - Dorota smakuje

Puszyste bułeczki z koperkiem - Filozofia smaku

Ciasta, ciasteczka:

Ciasteczka czekoladowo-miętoweRodzinka od kuchni

Ciasteczka z lawendą - The kitchen of Sun and Moon

Ciasto cytrynowe z nutką mięty - Rodzinka od kuchni

Ciasto czekoladowe z miętą - Rodzinka od kuchni

Miętowa babeczka - Wisienka gotuje

Rustykalne ciasto orzechowa z nektarynkami i tymiankiem - Seven days in sunny June

Sernik z miętą na drożdżowym spodzie - Z kartoflanego pola

Sernikobrownies z miętąMajanowe pieczenie

Torcik z bitą śmietaną i letnimi owocamiDorota smakuje

Cukier, miód:

Cukier z bazylii - cukiernicze kreacje charlotte

Majowy miodek z mniszka lekarskiegoRogalik

Miód fiołkowo-pierwiosnkowy - trochę inna cukiernia

Galaretki, pianki, kremy:

Galaretka z bazylii - cukiernicze kreacje charlotte

Galaretka z truskawek i różyDorota smakuje

Krem miętowy - sto kolorów kuchni

Pianka jabłkowo-miętowa - Grażyna gotuje

Grzyby:

Pieczarkowo-sojowa fantazjakuchenne fascynacje

Zielone pieczarkikosmopolityczno liberalny blog kulinarny

Herbata:

Herbata na upałyDamsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Herbata ze świeżej mięty - Smakowite

Herbatka z fiołków i listków fiołka - trochę inna cukiernia

Mega orzeźwiająca herbatkatrochę inna cukiernia

Jajecznica, omlety:

Pomidorowa jajecznica z bazylią i czosnkiem - Budyń waniliowy. I nie tylko.

Omlet z warzywami po wietnamskuFilozofia smaku

Omlet ze szpinakiemDamsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Kanapki, tosty, grzanki:

Bruschetta z kozim serem - Moje małe czarowanie

Bruschetta z kozim serem i świeżymi ziołamiDorota smakuje

Crostini z pomidorami i bazyliąFilozofia smaku

Greckie zapiekankiKultura Kulinarna

Grzanki czosnkowo-ziołowe z mozzarelląDamsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Grzanki z jajkiem i szparagamiDorota smakuje

Szaszłyki czosnkowo-ziołowe z pieczywa - kuchenne fascynacje

Zapiekanki bawarskiekuchenne fascynacje

Kopytka, leniwe, gnocchi i inne mączne:

Gnocchi w pomidorach z bazylią i czosnkiem - Galangal - życie ze smakiem

Gnocchi ze szparagami, szałwią i sezamem - Mirabelkowy blog

Leniwe z sosem jagodowym i melisą - zielony stolik

Grillowana polenta z ziołami i parmezanemFilozofia smaku

Włoskie gnocchi zapiekane z serem i bazyliąKultura Kulinarna

Królik:

Królik wiosenny na dwa tymianki - Italia od kuchni

Kurczak, indyk:

Aromatyczne piersi z kurczakaFilozofia smaku

Cytrynowy kurczak z cieciorką - Galangal - życie ze smakiem

Drobiowe kiełbaski faszerowane serem feta - Filozofia smaku

Drobiowe kieszonki z serem i lubczykiem - Co na obiad?

Indyjskie curry z kurczaka - Dorota smakuje

Kofty faszerowane marchewką i groszkiem - Filozofia smaku

Kofty z papryką - Filozofia smaku

Kolendrowy kurczak - Podróże kulinarne

Kotlety mielone z indyka z dodatkiem koperku - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Kotlety mielone z ziołami - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Kurczak cytrynowo-szał(wi)owy - kosmopolityczno liberalny blog kulinarny

Kurczak jalfreziMirabelkowy blog

Kurczak marynowany w sosie winaigretteFilozofia smaku

Kurczak smażony z porem - Podróże kulinarne

Kurczak w miodzieCo na obiad?

Kurczak w ziołachCo na obiad?

Kurczak w ziołowym sosie - przy kubku kawy

Kurczak z jabłkami i miętąGrażyna gotuje

Kurczak z kurkami i mascarponeMirabelkowy blog

Kurczak z sosem morelowymMirabelkowy blog

Kurczak zapiekany w picie z ziołowo-kwiatowym kuskusem - Galangal - życie ze smakiem

Lawendowa pieczeńalicja w krainie garów

Mięso z bazylią grillowane a'la KebabDamsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Paluszki z kurczaka - Filozofia smaku

Pie z kurczakiemKultura Kulinarna

Pieczony kurczak z miodem i rozmarynemSmakowite

Piersi kurczaka z nadzieniem cukiniowo-szpinakowymkuchenne fascynacje

Pikantna pierś kurczaka z kaszą kuskus i miętą - Restauracja Domowa

Pikantne piersi z kurczaka w marynacie z HarissyFilozofia smaku

Pikantne szaszłyki z kurczaka na arabską nutęFilozofia smaku

Roladki z kurczaka faszerowane papryką i mozzarelląFilozofia smaku

Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - Obados na obiados

Sajgonki z kurczakiem i kolendrą - Kultura Kulinarna

Wątróbka z szałwią po francusku - Kultura Kulinarna

Ziołowe burgery drobiowe z cytrusową nutą - Filozofia smaku

Ziołowy kurczak z gruszkami i żurawiną - Seven days in sunny June

Ziołowy kurczak z ziemniakami i cebulą - kuchenne fascynacje

Lody, sorbety:

Lody wiśniowo-miętowe - Cynamon i mięta

Sorbet ananasowo-bazyliowyDorota smakuje

Sorbet morelowy z tymiankiem - trochę inna cukiernia

Makarony:

Fusilli z groszkiem, bobem i szparagami pachnące miętą i melisąItalia od kuchni

Makaron farfalle ze szparagami w sosie śmietankowo-ziołowymDorota smakuje

Makaron penne z kiełbasą smażoną i czerwonym pestoDamsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Makaron sojowy z tofu i warzywami po chińskuDorota smakuje

Makaron z kurczakiem, czerwonym pieprzem i rozmarynemJadalne/Pijalne

Makaron z liśćmi botwinki i fetąMirabelkowy blog

Makaron ze szparagami w sosie cytrynowymMirabelkowy blog

Orecchiette z ziołami - Cucinissima

Spaghetti a'la bolognekuchenne fascynacje

Spaghetti pesto di prezzemolo - Eat.Read.

Spaghetti z pesto z cukinii i suszonymi pomidoramiMirabelkowy blog

Spaghetti z tymiankiem i pietruszką - Kardamonkowa kuchnia!

Spaghetti warzywno-ziołowekuchenne fascynacje

Włoskie motylki cytrynowe z kurczakiem - Kultura Kulinarna

Zielony makaron razowy - WegeNation

Masło, oliwy:

Oliwa ziołowa i chili - Szczęśliwa w kuchni

Ziołowe masełka - Restauracja Domowa

Mieszanki przypraw:

Ras el hanout - Człowiek jest tym, co zje

Ras el hanout II - Człowiek jest tym, co zje

Muffiny, babeczki:

Muffinki czekoladowe z rozmarynem - trochę inna cukiernia

Muffiny miętowe z czekoladąRodzinka od kuchni

Muffiny rabarbarowe z cynamonową kruszonkąRodzinka od kuchni

Muffiny z aronią - cukiernicze kreacje charlotte

Muffiny z fetą i szpinakiemRodzinka od kuchni

Muffiny z mleczną czekoladą i świeżą miętą - niezbyt perfekcyjna pani domu

Muffiny z rozmarynem i żurawiną - kilka srok za ogon

Naleśniki, tortilla:

Naleśniki z dodatkiem nasion babki płesznikDorota smakuje

Tortilla z łososiem, cukinią i pieczonymi ziemniakami - Dorota smakuje

Nalewki, alkohole:

Chmielówka - Człowiek jest tym, co zje

Mojito malinowe - Mirabelkowy blog

Nocino - Człowiek jest tym, co zje

Część druga     Część trzecia

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl Polskie Blogi Kulinarne Odszukaj.com - przepisy kulinarne Akcja: Nie kradnij zdjęć!